Міноствіти: співпраця з ЛГБТ-фондом і впровадження гендерно чутливих методів навчання
  • Втр, 30/05/2023 - 13:46

Міністерство освіти та науки України, в особі міністра Оксена Лісового, уклало Меморандум про взаєморозуміння з ЛГБТ-фондом The Arcus Foundation, що спрямований на впровадження гендерно чутливих методів навчання у дошкільних, загальноосвітніх та вищих навчальних закладах.

Меморандум включає опис проєктів, які плануються реалізувати у різних навчальних закладах і спрямовані на пропагування ідей гендерного різноманіття серед дітей. Ці проєкти містять теми гомосексуалізму і транссексуалізму. Зокрема, фонд Arcus Foundation планує забезпечити 500 дитячих садків та 500 шкіл на території України інформаційними матеріалами. Це включатиме ігрові набори, літературу та наочні посібники, які будуть постачатися впродовж періоду з 2023 по 2025 роки.

Зазначається, що головна мета Меморандуму полягає в створенні навчального середовища, яке було б чутливим до гендерних питань, позбавлене гендерних стереотипів і дискримінації. Це середовище повинно сприяти тому, щоб люди були здатні та готові відкривати, помічати, аналізувати та реагувати на всі аспекти, пов’язані з гендерною нерівністю та гендерними стереотипами, власними думками та діями.

У Меморандумі також визначено, що фонд Arcus візьме на себе відповідальність за підготовку необхідної документації. Зазначено, що Всеукраїнська громадська організація “Асоціація працівників дошкільної освіти” буде залучена для забезпечення підготовки, імпорту, отримання та розподілу літератури та наочних матеріалів для дошкільних закладів. Фінансування будь-яких робіт, пов’язаних з цими матеріалами, буде здійснюватися коштом Arcus Foundation.

У пункті 6 Меморандуму вказується, що Міністерство освіти та науки особисто забезпечить імпорт та розподіл літератури й наочних матеріалів у перші класи державних та комунальних шкіл. Крім того, американський фонд взяв на себе зобов’язання надавати “кваліфіковану” підтримку педагогам, шляхом проведення різноманітних семінарів, курсів та тренінгів, які сприятимуть поширенню пропаганди.

Додатково було узгоджено, що Міністерство освіти та науки України разом з фондом Arcus Foundation проведуть моніторингове дослідження, з метою оцінки ефективності та результативності процесу “реформування” освіти. Фінансування цього моніторингу забезпечується ЛГБТ-фондом Arcus Foundation.

Копію Меморандуму, що містить умови співпраці між Міністерством та фондом, окрім телеграм-каналу MediaKiller, також на своїй Фейсбук-сторінці опублікував о. Юстин Бойко. Він також звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням дати офіційне роз’яснення щодо цього документа та до свідомих батьків-християн із закликом моніторити навчальні матеріали, за якими виховують і вчать їхніх дітей. Отець Юстин Бойко особливо звернув увагу на п.12 Меморандума, який передбачає його нерозголошення!, що є досить тривожним знаком.

Призначення Arcus Foundation як організації

Існування та призначення фонду Arcus Foundation можна знайти на офіційному сайті організації. Вони чітко визначають свою місію як підтримку та розвиток ЛГБТ-спільноти у всьому світі. Більшість членів правління та команди фонду є представниками ЛГБТ-угруповань.

Згідно з офіційним сайтом, вони пишуть, що їхнє керівництво та персонал складаються з різноманітної групи людей, приблизно половина з них представляють кольорові спільноти, а інша половина – ЛГБТ-спільноту.

«Меморандум про взаєморозуміння» було підписано Томасом У. Ніколсом, головним операційним директором, та Джанет Мок членом правління. Томас У. Ніколс, крім своєї роботи в ЛГБТ-фонді, також є членом правління Фонду Міжнародної асоціації подорожей геїв і лесбіянок.

Джанет Мок, раніше відомий як Чарльз, є особою, яка ідентифікує себе як чоловіка-трансвестита. На своєму особистому вебсайті, в статті під назвою “Секс-працівники мають значення”, він розповідає про свій особистий життєвий досвід, починаючи з 16 років, коли Мок розпочав займатися сексуальними послугами за гроші («At 16 years old, I began trading sex for money»), з метою збору коштів на медичну процедуру зміни статі.

Тому важливо підкреслити, що головна мета фонду Arcus Foundation полягає в просуванні політичних ідей ЛГБТ-угрупувань, які можуть бути ворожими для дітей і сімей. Фонд відкрито декларує свої цілі. Проте, не зважаючи на це, українське Міністерство освіти та науки свідомо згодилося на підписання Меморандуму з цією організацією.

Також організація “Всі разом!” звертається до Міністерства освіти та науки України з вимогою оприлюднити копію свого Меморандуму з фондом The Arcus Foundation для здійснення громадського контролю і заходів громадянського реагування.

 

Джерела:

Фейсбук-сторінка о. Юстина Бойка

https://vsirazom.ua/news/ministr-osvity-lisovyj-pidpysav-memorandum-z-transseksualom-prostytutkoyu-shhob-zaluchyty-lgbt-fond-u-shkoly-i-dytsadky

https://slovoproslovo.info/minosviti-ukraini-uklalo-memorandum-z-lgbt-fondom-dlya-vprovadzhennya-genderno-chutlivih-metodiv-navchannya