Митрополит Ігор: «Центром нашого життя повинен ставати усе більше й більше Христос!»
  • Чтв, 20/08/2015 - 11:09

Це підкреслив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, під час своїх пастирських відвідин, 19 серпня 2015 року, до парафії Христа Чоловіколюбця (м. Стебник, Дрогобицький р-н.).
 
Із щирими привітаннями та відкритими серцями зустрічали Архиєрея парафіяльна спільнота із парохом о. Володимиром Лужецьким, сотрудниками храму та запрошеними на це свято священиками.
 
«З нашого короткого роздумування про свято Преображення ГНІХ, переконуємося про те, що ті, хто померли – живуть у вічності. Люди сотворені Богом з пороху, отримують від Господа безсмертного духа, який не може померти. Центром нашого життя повинен ставати усе більше й більше Христос! Його навчання повинно мати місце у нашому житті. Він звертався до своїх апостолів, щоб вони не розповідали про його преображення, а вказував їм на своє воскресіння з мертвих. Господь не хотів, щоб його учні залишилися жити на рівні захоплення, але, щоб вставали, спустилися вниз, проповідували Слово Боже усім народам й самі закріплювали своє життя у ньому. Слів Божих не потрібно лякатися, лише, прислухатися до них й виконувати волю Господню. Своєю переміною, сяянням світлом, Спаситель вказав на майбутню славу праведних людей» – наголосив у своїй проповіді Митрополит.
 
Додамо, що під час пастирських відвідин Архиєрейську Божественну Літургію звершив Високопреосвященний владика Ігор разом із Преосвященним владикою Ярославом, Єпископом Самбірсько-Дрогобицьким. По завершені парафіяльна спільнота висловила слова вдячності архиєреям. Завершився пастирський візит Чином освячення першоплодів та архиєрейським благословення усіх присутніх.