Митрополит Ігор очолив святкування престольного празника Покрову Богородиці в Соборі св. Юра
  • Втр, 15/10/2019 - 16:54

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди престольного празника Покрову Пресвятої Богородиці в Архикатедральному Соборі святого Юра 14 жовтня 2019 року.

Співслужило Архиєреєві запрошене духовенство та сотрудники Собору. В часі Літургії Митрополит вручив грамоти ієреям Львівської Архиєпархії, надавши о. Володимиру, о. д-ру Михайлові Лесіву, о. Ростиславу Будзану право носити набедреник та жовтий нагрудний хрест, а також о. Михайлові Шкрібинцю та о. Андрієві Стасіву – право носити жовтий нагрудний хрест.

У слові проповіді Архиєрей закликав завжди звертатися до прикладу Богородиці, яка присвятила своє життя буттю в Бозі, і навчатися в Неї: «Вірна Богові Богородиця нас навчає віри! Якщо осмислимо Її життя, тоді зрозуміємо, що Вона без жодних застережень довіряла Господу <…> Марія навчає нас віри, життя, вчить нас радіти!»

Після завершення Літургії Митрополит очолив Чин освячення води та окропив численних вірних, що взяли участь у святкуваннях празника.