Московський патріархат не перестає істерично оббріхувати УГКЦ
  • Птн, 26/02/2016 - 15:10

Керівник Відділу зовнішніх церковний зв’язків Московського патріархату, фактично міністр закордонних справ московського патріархату, митрополит Іларіон Алфєєв не перестає падати в чергові істерики з приводу простого факту – існування УГКЦ. Так у своєму черговому інтерв’ю, опублікованому на офіційному сайті Московського патріархату, Алфєєв в черговий раз наголосив, що найголовнішою перешкодою для розвитку стосунків між Римо-Католицькою Церквою і РПЦ є існування Унійних Церков.

Повернення майна українським греко-католикам, яке було відібраним у них сталінським тоталітарним режимом і передана Московському патріархату Алфєєв називає вакханалією. Алєєв в чергове вдається до відвертої брехні, оббріхуючи УГКЦ, що вона начебто виховує своїх вірних у дусі агресії та постійної політизації.

Алфєєв в черговий раз пробує забити клин між Ватиканом та УГКЦ, оббріхуючи українських католиків у начебто неповазі до Святішого Отця Папи Римського. Окрім цього Алфєєв постійно повторює, що саме УГКЦ є перепоною до діалогу між Москвою і Ватиканом.