«Не хочу, щоб за мене вирішували, з ким я маю зустрічатись», – Папа Франциск
  • Втр, 16/07/2013 - 00:33

Папа Франциск не хоче, щоб його секретарі вирішували, з ким він має зустрічатись. Про це він говорив у розмові зі своїм аргентинським товаришем і колишнім учнем письменником Хорхе Мілья. Зміст їх розмови останній опублікував на інтернет-сайті www.terredamerica.com.

За словами письменника, Папа скаржився, що запровадження його методу праці зустрічається з  труднощами зі сторони багаторічних «шефів» на службі в Апостольській Столиці. Водночас він наголосив, що було б нерозумно з його боку не брати до уваги порад від такої особистості, як Бенедикт XVI.

Франциск висловив глибокий подив «скромності і мудрості» свого попередника. Однак, він мусить подвоїти свої зусилля, щоб його оточення не диктувало йому порядок денний. Це і є однією з причин, чому Святіший Отець вирішив не переїжджати до Апостольського палацу. На даний час Папа Франциск працює лише з одним секретарем.

Папа хоче зустрічатись з тими, кого хоче бачити, хоче бути з тими, хто цього просить. «Він сказав мені, що впродовж століть Папи були ізольовані, а так не має бути. Місце пастиря – серед овець», – пише письменник Мілья.

За матеріалами deon.pl та Vatican Insider