«Не можна, обороняючи одну заповідь, – порушувати іншу», – Блаженніший Святослав
  • Суб, 26/03/2016 - 18:13

Роль Церкви сьогодні є надзвичайно вагомою. Саме тому нам потрібно робити все можливе, щоб вірні чули її голос в суспільному житті. Про це говорив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час зустрічі зі священиками Київської архиєпархії.

Відповідаючи на запитання духовенства про роль Церкви в суспільному житті, Предстоятель УГКЦ зазначив: «Церква мусить проектувати вічний Божий Закон, який би став основою нового типу поведінки і будівництва стосунків між людьми в українській державі. Це дуже гостро показали суботні події у Львові», – зауважив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ застеріг, що є велика небезпека того, що розмова про новий суспільний договір, тобто про новий вид поведінки у державі, буде базуватися на абсолютно антихристиянських правилах поведінки.

За словами Блаженнішого Святослава, це може привести до того, що коли Церква буде говорити: «Ні! Такого типу поведінка є абсолютно не припустима!», є загроза, що про неї говоритимуть як про противника європейського розвитку суспільства, та що вона стоїть на перешкоді розвитку України.

Предстоятель Церкви також зазначив, що Церква хоче добра для кожної людини, але нікого не може примушувати до його вибору. «Наголошую, що не можна реагувати одним гріхом на інший гріх. Не можна, обороняючи одну заповідь, – порушувати іншу. При цьому також маємо пам’ятати, що немає легких рецептів на вилікування важких гріхів», – наголосив Блаженніший Святослав.