Нігерія: священника звільнили з рук викрадачів. Але світ і далі сліпий до переслідування християн
  • Пон, 17/07/2023 - 09:38

У Нігерії звільнили о. Джозефа Азубуіке та трьох його товаришів. Це був перший випадок викрадення священника з єпархії Абакалікі, що на півдні країни. У той же час церковна влада з Агулері закликала молитися за о. Джозефа Кене Іґвеаґу, доля якого невідома з 12 жовтня, коли на нього напали бандити.

На отця Джозефа Азубуіке та його співпрацівників напали 10 липня, коли вони поверталися до парафії. Бандити затягли жертв до лісу, а потім зажадали викуп у розмірі приблизно 66 тисяч доларів. Вони погрожували вбивством, якщо втрутяться правоохоронці. Однак завдяки ефективним діям поліції викрадених вдалося врятувати вже через два дні після нападу. На жаль, бандити змогли втекти.

“Це привід для радості, тому що Бог відповів на наші молитви і звільнив свого слугу надзвичайним чином”, – сказав о. Метью Опоке, канцлер єпархії Абакалікі. Він також висловив подяку всім, хто негайно відреагував після отримання жахливої звістки про напад.

Викрадення з метою отримання викупу стало дуже поширеним явищем у Нігерії. Часто жертвами стають священники. За даними Папської асоціації “Допомога Церкві в потребі”, в Нігерія трапляється найбільше викрадень і вбивств священнослужителів у світі. Лише у 2022 році було 28 викрадень та 4 вбивства священників.