Нігерія: вбито 16 християн
  • Втр, 04/08/2015 - 12:40

Ісламські фундаменталісти у Нігерії вбили шістнадцять християн - рибалок. Різанина відбулася на берегах озера Чад, де останнім часом розмістили війська Боко Харам. Ісламісти спочатку вбили своїх жертв, а потім обезголовили їх. Хоча інцидент стався у нігерійському штаті Борно, всі постраждалі були з місцевості Чад. Вбивство трапилося 27 липня, але лише зараз із цього відрізаного від світу куточка дійшла про це інформація.

Масовані атаки фундаменталістів, які відбуваються останніми днями, як в Нігерії, так і в Камеруні, а також у Чаді, є відповіддю на міжнародний наступ африканських військ, метою якого є  перемогти джихадистів. Найбільші бої точаться саме навколо озера Чад, куди вони перенесли свої бази. Вважається, що лише за день там було вбито сто фундаменталістів. Президент Нігерії запевняє, що посилений наступ міждержавних сил упродовж короткого часу повністю викорінить джихад у цьому регіоні Чорного континенту.

Вважається, що тільки у цьому році від рук ісламістів Боко Харам загинули щонайменше 4 000  осіб, у тому числі жінок і дітей.