Нова гендерна політика не зачепить католицькі підрозділи бойскаутів
  • Срд, 08/02/2017 - 11:23

Нова політика прийняття нових членів в «Бойскаути Америки» на основі їх гендерної ідентичності, не матиме впливу на ті підрозділи скаутів, які фінансує Католицька Церква, зазначили в Національному католицькому комітеті скаутів.

Як повідомлялось раніше, 30 січня організація бойскаутів Америки повідомила, що прийматиме нових членів на основі їх особистої гендерної ідентичності. Раніше підставою для прийняття було свідоцтво про народження, яке визначало чи особа підходить для участі в програмах, скерованих на осіб однієї статі.

В заяві від 4 лютого, яку видав Комітет католицьких скаутів, сказано, що зміна політики «не має впливу на діяльність і навчальні програми скаутів в католицьких підрозділах», інформує Catholic News Service.

«Служіння скаутів Католицькій Церкві відбувається шляхом хартії, що схожа на франшизу», – йдеться у заяві. «Підрозділи, які є зафрахтовані за католицькими інституціями, є власністю цієї організації. «Бойскаути Америки» обумовили, що релігійні партнери продовжуватимуть мати право приймати рішення для своїх підрозділів на основі своїх релігійних переконань».

Варто зазначити, що організація «Boy Scouts of America» налічує близько 2,3 мільйона членів віком від 7 до 21 року, а близько 70% підрозділами бойскаутів керують релігійні групи.

Раніше, в липні 2015 року, «Бойскаути Америки» оголосили, що приймають антидискримінаційну політику, яка дозволяє гомосексуалам бути лідерами скаутів і волонтерами.