Новий Директор Ватиканського прес-центру про виклики сучасної комунікації
  • Суб, 20/07/2019 - 15:11

Сприяти тому, аби Ватиканський прес-центр ставав дедалі важливішим орієнтиром для журналістів, які розповідають усьому світові про Папу та Святий Престол – таку мету ставить перед собою новообраний Директор цієї структури.

У четвер, 18 липня 2019 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив д-ра Маттео Бруні Директором Ватиканського прес-центру. В інтерв’ю для Vatican News новообраний Директор зазначив, що обрання на цю посаду є для нього великою честю й свідченням пошани не тільки до його особи, але й до праці, здійсненої разом з колегами прес-центру. Він висловив вдячність за довіру Святішому Отцеві та Префектові Дикастерії в справах комунікації Паоло Руффіні.

Нові виклики

На попередніх посадах Маттео Бруні займався справами оперативного характеру, однак, останніми роками він дедалі частіше спілкувався з різними ЗМІ, сприяючи тому, аби вони подавали правдиву інформацію про Святий Престол. Новообраний Директор Ватиканського прес-центру Святого Престолу пригадав одного з його попередників – отця Федеріко Ломбарді, під проводом якого він навчився дуже багато.

Зрозуміла та прозора інформація

Аналізуючи сучасну сферу комунікації, д-р Бруні він вказав на важливість зрозумілої та прозорої інформації, яка б допомагала краще розуміти світ, в якому ми живемо, та контекст, в якому відбуваються події. За словами Маттео Бруні, жести, слова та рішення – це те, що характеризує Понтифікат Папи Франциска, але тільки з плином часу можна буде насправді оцінити їхню важливість. «Я б хотів сприяти тому, – додав він, – аби прес-центр ставав дедалі важливішим орієнтиром для журналістів, що розповідають усьому світові про Папу та Святий Престол».