Опубліковано доповідь Gatestone Institute про переслідування християн в серпні
  • Пон, 18/11/2013 - 18:55

Американський Gatestone Institute опублікував чергову доповідь про сучасні переслідування християн в мусульманських країнах за серпень 2013 року.

У центрі уваги доповіді − Єгипет, що переживає наслідки повалення режиму Мурсі. Напади на християн-коптів і на церкви, які почалися в липні, стали ще більш жорстокими в середині серпня. Більше 80 християнських церков зазнали нападу.

У Верхньому Єгипті відзначено щонайменше 20 нападів на церкви, християнські школи та дитячі притулки. За даними BBC, 10-річний Джессі Булус, єдина дитина в християнській сім'ї, був убитий пострілом в груди по дорозі додому зі школи в Каїрі. За інформацією The Sunday Times, 60-річний копт був застрелений після спроби відлякати ісламістів від вторгнення в його будинок, стріляючи в повітря. Євангельська церква в селі Бедін була перетворена на мечеть.

У серпні також посилилася критика на адресу адміністрації Обами за байдужість до проблем християн в Єгипті.

Доповідь описує випадки насильства і дискримінації християн в інших ісламських країнах. У Нігерії натовп мусульман розгромив англіканську парафію у Насараве, поранивши 3 християн. У цілому, з січня 2012 р. в Нігерії зазнали нападу 50 церков, 366 християн було вбито.

У Сирії православна церква свв. Сергія і Вакха була зруйнована після вторгнення Вільної сирійської армії в Таврах.

У ЦАР спорожніли 14 християнських поселень, і, за різними даними, кілька десятків християн було вбито повстанцями «Селек».

Доповідь торкається випадків насильства і в Пакистані, Сомалі, Малі, Малайзії, Індонезії та інших країнах.

Раймонд Ібрагім − автор «Викриття нової війни ісламу проти християн», − вважає, що гоніння на християн в ісламському світі давно вже прийняли характер пандемії і причини їх кореняться у світогляді, який надихається шаріатом.

За матеріалами www.sedmitza.ru