Папа до молоді: свідчіть те, що ви пережили на СДМ
  • Суб, 09/09/2023 - 17:51

Промовляючи через відеоролик до молоді, яка цьогоріч взяла участь у СДМ, Святіший Отець закликав свідчити пережитий досвід серед тих, хто їх оточує.

Через місяць після завершення цьогорічного Світового Дня Молоді у Лісабоні, Папа Франциск нагадує молоді через відеоролик про необхідність зберігати живими спогади із цьогорічної молодіжної події, ділячись ними з іншими. Звернення Святішого Отця під час аудієнції з ним у п’ятницю, 8 вересня 2023 р., записав кардинал-номінат Амеріко Аґіар, єпископ-помічник Лісабона та голова Фундації СДМ-Лісабон 2023.

На початку звернення Папа Франциск зазначає, що пам’ять про цьогорічні дні СДМ не призначена для того, щоб лише зберегти у фотоальбомі, адже є живою і повинна бути збережена живою. «Зберігайте живим цей спогад, який ви пережили під час СДМ, не “анестезуйте” його, не кладіть його в альбом спогадів, що проминули. І розкажіть про нього, розповідайте в університеті, у школі, розповідайте на роботі, розкажіть про те, що ви пережили, чим живете, розкажіть про той понад півторамільйонний натовп, який там був, і передусім про те, що ви відчували», – закликав Святіший Отець.

У такий спосіб Наступник святого Петра запросив молодь й надалі бути свідками того, що вони пережили. «Дякую вам за те свідчення, яке ви дали. А тепер справа за вами: будьте свідками. Нехай Господь вас благословить, а Богородиця оберігає вас», – сказав на завершення Папа Франциск.