Папа Франциск до священиків та богопосвячених осіб Мілану: радість Церкви полягає в євангелізації
  • Суб, 25/03/2017 - 19:59

У щирій, радісній та безпосередній атмосфері відбулась зустріч Папи Франциска з священиками, дияконами, семінаристами, ченцями, черницями та іншими богопосвяченими особами міланської архидієцезії, що відбулась вранці 25 березня 2017 року. Святіший Отець заторкнув тему соціальних викликів, які стоять перед Церквою, дияконату, як служіння, та місії на периферіях.

Діалог наступника святого Петра відбувся в міланському катедральному храмі, зібравши понад чотири тисячі учасників, серед яких 5 кардиналів та 28 єпископів, яких Папа привітав особисто.

Відповідаючи на питання трьох представників архидієцезії – священика, постійного диякона та черниці – Папа Франциск застеріг від надміру однорідності та релятивізму, що намагаються усунути єдність в різноманітності багатокультурного, багатонаціонального та багатоконфесійного суспільства. Його Святість нагадав, що одним із завдань священика є формування «розпізнавання» в сучасній «культурі достатку». Він заохотив не боятись викликів, звіщати радість Євангелія та виходити на «екзистенціальні периферії», вибираючи околиці, наново запалюючи надію, погашену та пригнічену суспільством, яке стало нечутливим до болю інших людей.

У подарунок від Вселенського Архиєрея Міланська митрополія отримала велику чашу для богослужіння, а в свою чергу, кардинал Аджело Скола символічно передав Папі 50 квартир для бездомних, які фінансувала місцева Карітас. Святіший Отець вручив ключі першим чотирьом родинам, які там оселяться.

Потім Святіший Отець проказав молитву «Ангел Господній» разом із вірними, зібраними на площі перед катедральним храмом та уділив їм Апостольське благословення. Ця молитва була особливо знаменною, адже 25 березня за григоріанським календарем Церква святкує празник Благовіщення Господнього. Після проказування молитви «Ангел Господній» Папа Франциск звернувся до вірних, запрошуючи їх молитись за нього, щоб він міг далі служити Божому людові, служити Господеві та чинити Його волю.