Папа Франциск помолився на римській площі Іспанії
  • Втр, 09/12/2014 - 15:57

Святкування Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у Вічному Місті здавна пов'язане з площею Іспанії, де розташована монументальна статуя Богородиці. Тут за традицією в цей день Римські Папи і численні паломники моляться до Матері Ісуса. Також і цього року 8 грудня Папа Франциск, після короткого візиту в базиліку Санта-Марія-Маджоре, віддав честь Пресвятій Діві особливою молитвою, складеною ним самим. Прибувши на площу Іспанії, Святіший Отець привітав присутніх віруючих, а також римського мера Іньяціо Маріно. Це свято, зазначив Папа, веде нас до Різдва Ісуса.

В акті шанування Непорочної Діви Марії Святіший Отець говорив від імені Церкви в Римі і у всьому світі, підкреслюючи велику втіху, яку ми всі отримуємо, усвідомлюючи, що наша Небесна Матір повністю вільна від гріха:

«Знання про те, що над тобою зло не має сили, сповнює нас надією і мужністю в повсякденній боротьбі, яку ми повинні вести проти загроз лукавого».

У цій боротьбі, нагадав Папа, ми ніколи не самотні. Хоча ми і є грішниками, але завжди можемо розраховувати, будучи дітьми Пресвятої Діви Марії, на її велелюбне материнство. Саме цього хотів Сам Ісус, вмираючи на Хресті.
Потім Святіший Отець прикликав опіку Пресвятої Богородиці на сім'ї, місто Рим і на весь світ:
«Нехай всемогутність Божої любові, яка зберегла тебе від первородного гріха, за твоїм заступництвом звільнить людство від всякого духовного і матеріального рабства і допоможе Божому плану спасіння здобути перемогу в серцях і в подіях».

Далі Папа Франциск підкреслив тісний зв'язок між торжеством Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії і майбутніми різдвяними святкуваннями:

«В цей час, який веде нас до свята Різдва Ісуса Христа, навчи нас йти проти течії: понижувати себе, схилятися, дарувати самих себе, слухати, перебувати в тиші і не ставити себе в центр, звільняючи місце красі Бога, джерелу справжньої радості».

По завершенню молитви Святіший Отець привітав присутніх на площі хворих і, перш ніж повернутися до Ватикану, звернувся з теплими словами до численних паломників.