Папа Франциск та Бенедикт ХVІ привітали Главу Англіканської Спільноти з нагоди його інтронізації
  • Чтв, 21/03/2013 - 15:50

Джастін Уелбі, Архиєпископ Кентерберійський, Глава Світової Англіканської Спільноти, який був інтронізований 21 березня 2013 року, отримав привітання від Бенедикта ХVІ та від Папи Франциска.

Святіший Отець Франциск, дякуючи Джастіну Уельбі за поздоровлення з нагоди вибрання Вселенським Архиєреєм, зі свого боку передав вітання та найкращі побажання з нагоди інтронізації та запевнив свої молитви за нього, прохаючи, щоб і він молився за Папу. Папа Франциск висловив сподівання, що у найближчий час зможе зустрінутись з Архиєпископом Кентерберійським та продовжувати теплі братерські стосунки, якими втішались їхні попередники. Святіший Отець ствердив, що "пастирське служіння є покликом до того, щоб прямувати у вірності Євангелію».

А з нагоди офіційного підтвердження 105-го Архиєпископа Кентерберійського 4 лютого 2013 р., тиждень перед своїм зреченням з уряду, Бенедикт ХVІ написав поздоровлення побажавши, щоб служіння Примата Англіканської Спільноти принесло багатий духовний врожай та висловивши сподівання, що зв’язки любові між католиками й англіканцями, які зміцнились останніми десятиріччями завдяки діалогові та співпраці, як також особистим зустрічам їхніх попередників, і надалі будуть будуватись на цій важливій спадщині, що позначена надією.

На інтронізації Глави Світової Англіканської Спільноти був присутній кардинал Курт Кох, Президент Папської Ради сприяння єдності християн.

Джерело: Радіо Ватикан