Папа Франциск : в ім`я Бога закликаю всі сторони відмовитись від насильства
  • Суб, 05/03/2016 - 12:36

Звістка про вбивство монахинь та мешканців будинку престарілих шокувала весь світ. Не залишився байдужим також і Папа Франциск.

Про це повідомив Державний секретар кардинал П`єтро Паролін. Він зазначив, що Папа Франциск був шокований і глибоко засмучений звісткою про вбивство чотирьох Місіонерок Божественної Любові (Конгрегація заснована бл. Матір`ю Терезою з Калькутти)  і дванадцятьох інших у будинку для престарілих в Аден (Ємен).

На монастир сестер напало четверо озброєних чоловіків, які вбили також водія та щонайменше двох інших співпрацівників сестер. За повідомленням КАІ життя втратило 16 осіб, у тому числі група старших осіб і людей з особливими потребами, яким сестри служили. Серед загиблих – 4 сестри монахині. Нападники спочатку обстріляли дім, а потім – обійшли приміщення, розстрілюючи і мешканців, і працівників.   

Понтифік огортає молитвою померлих і висловив свою духовну близькість їх родинам та всім постраждалим від цього акту безглуздого і диявольського насильства. Він молиться про те, щоб це безглузде масове вбивство пробудило совість, призвело до зміни серця і спричинило, аби усі сторони склали зброю і стали на шлях діалогу. В ім'я Бога, він закликає всі сторони в цьому конфлікті відмовитися від насильства і підтвердити свої зобов`язання щодо народу Ємену, особливо найбільш нужденних, яким сестри та їхні помічники прагнули служити. На всіх, хто страждає від насильства, Святіший Отець прикликає Боже благословення, і особливим чином він висловлює співчуття і солідарність Місіонеркам Божественної Любові.