Папа: не переставаймо молитися за Україну, за Палестину та Ізраїль
  • Нед, 29/10/2023 - 14:52

Зустрічаючись із паломниками в останню неділю жовтня, Папа Франциск подякував всім, хто приєднався до дня молитви й посту за мир, що проводився у п’ятницю, й знову повторив заклик відкрити гуманітарні коридори в Газу та звільнити всіх заручників.

«Зупиніться, браття й сестри: війна – це завжди поразка, завжди!» – закликав Папа Франциск, також і в неділю, 29 жовтня 2023 р., скерувавши свій погляд до тих частин світу, які страждають від війни. Промовляючи до паломників після проказування молитви «Ангел Господній», Святіший Отець подякував всім, хто «в різних місцях і різними способами» приєдналися до дня молитви, посту й покути, що відбувався минулої п’ятниці, «молячись про мир у світі».

«Не здаваймося. Триваймо в молитві за Україну, а також за важку ситуацію в Палестині та Ізраїлі та за інші регіони, що перебувають у стані війни. У Газі, зокрема, нехай буде створено умови для надання гуманітарної допомоги та негайно звільнено заручників. Нехай ніхто не відмовляється від можливості зупинити зброю: нехай припиниться вогонь», – закликав Папа.

Святіший Отець також висловив свою близькість населенню Акапулько, що постраждало від сильного урагану. «Я молюся за жертв, за їхні сім'ї та за тих, хто зазнав серйозної шкоди. Нехай же Ґваделупська Богородиця підтримає своїх дітей у їхніх випробуваннях», – мовив він.