Папа призначив нового Постійного Спостерігача при структурах ООН в Женеві
  • Чтв, 22/06/2023 - 10:24

Наступником архиєпископа Фортунатуса Нвачукви, який став Секретарем Дикастерії в справах євангелізації, стане уродженець Італії архиєпископ Етторе Балестреро, який дотепер представляв Святий Престол у ДР Конго.

У середу, 21 червня 2023 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець призначив Постійним Спостерігачем Святого Престолу при структурах ООН і спеціалізованих інституціях в Женеві, при Всесвітній Організації Торгівлі, як також Представником Святого Престолу при Міжнародній організації з міграції архиєпископа Етторе Балестреро, дотеперішнього Апостольського Нунція в Демократичній Республіці Конго.

Архиєпископ Балестреро народився в Італії 1966 року, став священиком у 1993 році, а в 1996 поступив на дипломатичну службу Святого Престолу. Після праці в Кореї, Монголії та Голландії, від 2001 року працював у Державному Секретаріаті, де 2009 року був призначений заступником Секретаря у справах стосунків з державами, замінивши в цьому служінні архиєпископа П’єтро Пароліна. У 2013 році був призначений Апостольським нунцієм у Колумбії, де брав участь у встановленні порозуміння між урядом і бойовиками FARC, а 2019 – Апостольським Нунцієм у ДР Конго.

Посада Постійного Спостерігача при структурах ООН в Женеві стала вакантною після того, як Папа Франциск 15 березня 2023 року призначив тодішнього очільника місії архиєпископа Фортунатаса Нвачукву Секретарем Дикастерії в справах євангелізації.