Папа віддав шану своєму попередникові в річницю смерті та привітав сім’ї
  • Нед, 31/12/2023 - 14:39

Молитва «Ангел Господній» в останню неділю грудня збіглася з річницею відходу до вічності Папи Бенедикта XVI. Папа Франциск віддав йому шану, а також нагадав про фундаментальну роль сім’ї в суспільстві.

Рік тому, 31 грудня, перестало битися серце попереднього Наступника святого Петра. Зустрічаючись у неділю, 31 грудня 2023 р., з вірними, які прийшли на площу святого Петра у Ватикані, Папа Франциск, проказавши молитву «Ангел Господній» та уділивши своє благословення, звернувся із закликами, присвяченими тим частинам світу, що страждають від насильства, а тоді сказав: «Рік тому Папа Бенедикт XVI завершив свій земний шлях, після того, як служив Церкві з любов'ю і мудрістю. Ми відчуваємо до нього таку велику любов, таку велику вдячність, ми дуже захоплюємося ним. Нехай же він з небес благословить нас і супроводжує».

Закликавши віддати шану Бенедиктові XVI оплесками, Папа Франциск звернувся зі словами привітання до присутніх, і з нагоди свята Святого Сімейства Ісуса, Марії та Йосифа мовив: «Сьогодні я звертаюся з особливим привітанням до сімей, присутніх тут, а також до тих, хто приєднався до нас через телебачення та інші засоби комунікації. Не забуваймо, що сім'я є фундаментальною клітиною суспільства: її завжди потрібно захищати і підтримувати!».