Папа: ввіряємо Богородиці мир в країнах, де тривають війни, також і в Україні
  • Нед, 05/02/2023 - 17:17

В останній промові в Африці Папа Франциск, як і кожної неділі, підніс молитву за мир в «багатостраждальній Україні».

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск у неділю, 5 лютого 2023 р., очолив у столиці Південного Судану місті Джубі, завершилося проказуванням молитви до Богородиці. Оскільки це була остання велелюдна подія цього етапу подорожі, Святіший Отець використав цю нагоду, щоб подякувати владі, ієрархам та всім причетним до організації та проведення візиту, згадуючи про те, як дехто не лише години, але кілька днів провів у дорозі щоби потрапити на зустрічі з ним.

«Окрім любові, яку ви мені виявили, дякую вам за вашу віру, за вашу терпеливість, за все те добро, яке ви чините, за зусилля, які жертвуєте Богові, не знеохочуючись і вміючи прямувати вперед», – сказав Папа, зазначивши, що хоче залишити кожному слово «надія» як «дар, щоб ділитися, як насіння, що повинно принести плід».

«З надією хочу поєднати інше слово, слово цих днів: мир. Разом з моїми братами Джастіном і Ієном, яким від щирого серця дякую, ми прибули сюди і надалі супроводитимемо ваші кроки, троє разом, роблячи все, що можемо, аби це були кроки миру, кроки до миру», – вів далі Святіший Отець, ввіряючи шлях примирення та миру заступництву жінки, Якою є «наша найніжніша Матір Марія, Цариця миру». «Їй, до Якої тепер молимося, ввіряємо справу миру в Південному Судані та на всьому Африканському континенті. Богородиці також ввіряймо мир у світі, особливо в численних країнах, де тривають війни, як от багатостраждальна Україна», – сказав Папа.