Папський посланець відвідав Бучу
  • Втр, 06/06/2023 - 10:35

У рамках своєї гуманітарної місії кардинал Маттео Дзуппі 5 червня відвідав Бучу на Київщині. Це була нагода для посланця Папи Франциска на власні очі побачити звірства російського окупанта. Про це повідомляє сторінка Бучанської міськради.

Італійський кардинал у супроводі архієпископа Вісвальдаса Кульбокаса відвідав храм Андрія Первозванного, місце масового поховання невинно вбитих мешканців (119 осіб) та оглянув фотовиставку, що розповідає про звірства окупантів.

Вражений трагічними історіями, кардинал запевнив, що про побачене розповість понтифіку та передасть пам’ятну монету.

«Подібні історії є болем для всього цивілізованого світу. Посланник Папи Римського розповів про масові вбивства нацистами мирних людей біля італійського міста Болонья. Українці, як ніхто інший, прагнуть, щоб подібні страшні злочини проти людства ніколи не повторювалися», – наголосив очільник Київської облдержадміністрації Руслан Кравченко, який супроводжував кардинала.

Нагадуємо, російські військові на важкій техніці зайшли у Бучу 27 лютого. Окупація тривала 33 дні. Після деокупації теренів було відзначено факти масових вбивств, у одному з дитячих санаторіїв знайшли облаштовану катівню.