Папській Раді з соціальних комунікацій – п'ятдесят років
  • Чтв, 03/04/2014 - 18:20

Комунікація, що розуміється як «близькість один до одного»: ці слова Папи Франциска стали орієнтиром на цифровому континенті для Папської Ради із засобів масової комунікації, яка цими днями відзначає свій півстолітній ювілей. Витоки Папської Ради пов'язані з апостольським посланням (за власним рішенням) «Fructibus Multis» від 2 квітня 1964 року: саме за допомогою цього документа Папа Павло VI заснував нове ватиканське відомство, – назване тоді Папської комісією із засобів масової комунікації.

В інтерв'ю кореспонденту Радіо Ватикану голова Ради Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі розповів: «У сьогоднішньому світі ЗМІ наше відомство реалізує покликання бути свідками Євангелія Ісуса Христа, Якого ми прийняли в житті».

Монсеньйор Челлі відзначив важливі історичні події, що призвели до створення Папської Ради, починаючи з понтифікату Пія XII: саме тоді зародився інтерес до такого соціального явища, як кінематограф. Глава Папського відомства наголосив на значенні понтифікату Папи Франциска, який, за його словами, «закликає нас до того, щоб сучасна комунікація ставала рухом назустріч іншій людині: таким чином наше служіння, присутність і наша взаємна відповідальність будуть тільки зростати», – сказав Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі.

За матеріалами: ru.radiovaticana.va