Послання Папи на День університету Найсвятішого Серця Ісуса
  • Нед, 04/05/2014 - 16:45

Папа Франциск направив спеціальне послання римському Католицькому університету Найсвятішого Серця Ісуса - «Sacro Cuore» - з нагоди 90-річчя з дня його заснування.

Святіший Отець пише про невпинну увагу Католицької Церкви до питань з боку молоді про істину і про повну життєву реалізацію: саме католицькі університети повинні давати на них ґрунтовні відповіді. Університет Найсвятішого Серця Ісуса надає студентам «найвищу академічну підготовку, поєднуючи наукову строгість і вірність Церкві».

За ці досягнення Папа Франциск висловлює свою «глибоку вдячність» і сподівається, що університет «і надалі буде залишатися живим і ефективним свідком прихильності Церкви новим поколінням». Така місія католицьких навчальних закладів позначена в наші дні стрімкими і серйозними культурними змінами, перед якими всі покликані «до співпраці для розвитку і зміцнення цього римського університету».

Далі Святіший Отець зазначає чудове служіння загальному благу римської лікарні «Джемеллі» при факультеті медицини та хірургії Університету Найсвятішого Серця Ісуса. «Протягом п'ятдесяти років ця структура, - йдеться в посланні, - надає пацієнтам професійне обслуговування найвищої якості, засноване на гідності людської особи».

З нагоди ювілею Папа Франциск охоче прийняв запрошення відвідати лікарню «Джемеллі», щоб особисто зустрітися з її пацієнтами та медичним персоналом, ввіряючи всіх опіці Божої Матері - Престолу Мудрості.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va