Працівники державної фіскальної служби відбули прощу до Зарваниці
  • Втр, 31/03/2015 - 09:20

29 березня комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії провела першу у цьому році професійну прощу до Марійського духовного центру Зарваниця. На паломництво до відпустового місця прибули працівники державної фіскальної служби України.

Делегацію головного управління у Тернопільській області очолив заступник начальника Сергій Господарик, а делегацію фіскальної служби Івано-Франківської області - голова профспілки п. Володимир Сірецький.

Привітав прочан від імені архиєпископа і митрополита Василія Семенюка та очолив Божественну Літургію сотрудник Собору Зарваницької Матері Божої о. Микола Медюх. Священник заохотив прочан виконувати своє служіння по-християнськи, бути відповідальним за владу, яку Господь довірив кожному на місці праці. На пам`ять про прощу отець подарував паломникам книги про Зарваницю.

Прочани молилися Хресну дорогу, поклонилися чудотворній іконі Матері Божої та приклались до мощей святих, які знаходяться у парафіяльному храмі Зарваниці.

«Цього року маємо дванадцять професійних прощ різних структур і установ, - каже голова комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Анна Зварич. - Деякі прощі носять міжєпархіальний характер: приїжджають вірні із сусідніх єпархій. Кожну професійну прощу у цьому році будемо жертвувати за мир, спокій в Україні. В особливий спосіб будемо молитися за наших воїнів, за полонених, поранених, за вдів і сиріт».