Префект Папської дому: виключено, що Папа Франциск дозволить дияконат жінок
  • Суб, 21/12/2013 - 09:42

На думку префекта Папського дому, архиєпископа Георга Генсвайна, "виключено", що Папа Франциск дозволить дияконат жінок в Католицькій Церкві. Особистий секретар Бенедикта XVI виступив з різкою критикою "деяких сил", які хочуть використовувати нового Папу в своїх власних інтересах. "Але я не думаю, що Франциск схилиться за час свого понтифікату до деяких німецьких ініціатив", - сказав архиєпископ в бесіді з німецьким культурно-політичним журналом "Cicero". Він вважає, що багато з тих, хто зараз перебуває в захваті від Франциска, можуть змінити свою позицію, коли зрозуміють, що Папа не піде на поступки.

Єрарх прокоментував ситуацію навколо єпископа Лімбурга Франца-Петера Тебальц-ван Ельста, якого звинуватили у фінансових зловживаннях. На думку архиєпископа Генсвайна, критики єпископа мають насправді інші цілі. Лімбург повинен залишатися "католицькою єпархією", заявив він і додав, що коли атмосфера в Лімбургу отруєна, потрібно задатися питанням, звідки походить це отруєння. Крім того, ватиканський єрарх зазначив, що єпископат не має компетенції відправити єпископа у відставку і всі раніше висловлені думки в цій справі -  приватна думка єрархів.

Архиєпископ розповів про свої власні завдання і зізнався, що його співпраця з Папою Франциском йде гармонійно. Тим не менш, він емоційно дуже сильно прив'язаний до Бенедикта XVI. Єрарх не чекає, що стане пастирем якоїсь єпархії в Німеччині.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va