Президент Китаю: «Релігії мусять визнати авторитет комуністичної партії»
  • Втр, 26/04/2016 - 13:59

Релігійні групи мусять визнати авторитет Комуністичної партії Китаю, – сказав її керівник, а також президент Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі 23 квітня на закінчення партійної конференції. Про це повідомило офіційне інформаційне агентство «Сіньхуа».

За словами Сі Цзіньпіна, члени партії мусять бути «непохитними марксистськими атеїстами». Глава партії і держави закликав їх «рішуче протистояти іноземній інфільтрації за допомогою релігії», а також «запобігати ідеологічним правопорушенням екстремістів».

– Ми повинні спрямовувати і виховувати релігійні кола та їхніх прихильників у дусі соціалістичного стержня цінностей – сказав Сі Цзіньпін. На його думку, треба «об'єднати релігійні доктрини з китайською культурою».
Він зазначив теж, що «політика і релігійна теорія Комуністичної партії Китаю зарекомендували себе на практиці в минулому».

Китайська влада стверджує, що захищає свободу віросповідання громадян і в той же час хоче уважно стежити за будь-якою діяльності в цій галузі. Вони толерують релігійну діяльність тільки в межах організацій, які ліцензує влада, таких як Патріотичне Товариство Китайських Католиків. Спільноти, яких вони не визнають, зазнають репресій.