П’ять цитат геніального Ґ.К. Честертона про Різдво
  • Суб, 19/12/2015 - 15:14

1.«Різдво засноване на одному прекрасному і вмисному парадоксі: народження безхатька святкується в кожній хаті.» (Brave New Family…).

2.«Якби людина назвала Різдво лицемірним виправданням за пияцтво і обжерство, то це би було помилково, але би мало у собі трошка раціонального. Але коли пан Бернард Шоу каже, що Різдво – це всього на всього змова виробників м’яса і вина, зроблена виключно з бізнесових мотивів, тоді він каже не настільки помилкову, як просто дурнувату річ. Це те саме, що сказати , що ювеліри вигадали поділ людей на чоловічу й жіночу стать, щоб продавати обручки.» (George Bernard Shaw).

3.«Кожен хто роздумує про народження Святого Дитятка в грудні, думає про те, що й усі ми: Христос не є літнє сонце багатих, а – зимове вогнище бідних.» (The New Jerusalem)

4.«Чим більше ми гордимося фактом, що вифлеємська історія настільки ясна, що її могли зрозуміти не тільки пастирі але й вівці, тим більше заглиблюємося у таємничу і величну фреску або містерій величного приходу трьох королів-мудреців» (Christendom in Dublin).

5.«Частина людей буде продовжувати дотримуватися різдвяних звичаїв не розуміючи навіщо це їм разом з різдвяними подарунками і благослвоеннями, але одного дня вони мають шанс пробудитися і зрозуміти для чого це.» (On Christmas)