Рабини Ізраїлю допоможуть відновити християнські храми
  • Чтв, 23/07/2015 - 17:45

Рабини Ізраїлю підтримали ініціативу збору коштів на відновлення бенедиктинського монастиря і католицького храму Помноження хлібів в Табху на березі Галілейського озера, які були підпалені в ніч на 18 червня

Пожежа завдала серйозної шкоди приміщенням біля входу в храм, книжковий склад і залу для зустрічей, а молитовна частина храму постраждала від задимлення.

Група рабинів вже почала збір коштів для відновлення одного з найбільш популярних в Ізраїлі місць християнського паломництва. Рабин Ієгуда Герцль Хенкін заявив, що це буде важливим символічним жестом дружби і взаємної підтримки християн та юдеїв.

На одній зі стін підпалених будівель було виявлено напис на івриті, що закликає знищувати "ложних богів". Поліція допитала 16 підлітків з ізраїльських поселень на Західному березі Йордану, які можуть бути причетні до підпалу, слідство триває.

Храм Помноження хлібів, що належить чину бенедиктинців, був збудований у 1980-х роках на руїнах більш древніх християнських споруд, найдавніша з яких відноситься до IV століття. В основі вівтаря храму знаходиться стародавній камінь, на якому, за переказами, лежали п'ять хлібів і дві риби, якими Ісус Христос нагодував п'ять тисяч чоловік.