Росію внесли до списку країн, де утискають християн
  • Чтв, 17/01/2019 - 11:34

Росію вперше з 2011 року включили у складений міжнародною правозахисноїою організацією Open Doors щорічний список країн, в яких християни зазнають утисків. У новому переліку, опублікованому в середу, 16 січня, РФ займає 41-шу сходинку з 50. Про це повідомляє DW.

Головною причиною повернення Росії в цей список стали напади на християн у мусульманських республіках країни, в першу чергу Дагестані і Татарстані, де "подальше посилення впливу ісламу все частіше загрожує життю Церкви", підкреслюють укладачі документа. Особливо сильно, за їхніми спостереженнями, утискають мусульман, які прийняли християнство.

"Сім'я і друзі християн мусульманського походження, так само як і інші люди з їх соціального оточення, а також їхні вчителі-мусульмани, перешкоджають євангелізації мусульман в регіонах, більшість населення яких сповідує іслам, - констатують автори дослідження. - Крім того, християни зазнають утисків з боку уряду, в першу чергу, за допомогою прийняття і виконання законів, що обмежують їх права".

При цьому російські православні Церкви найрідше конфліктують з урядом, відзначають автори дослідження.

Незареєстровані Церкви, які активно поширюють Євангеліє, навпаки, повинні бути готовими до того, що зіткнуться з прослуховуванням і стеженням.

Конкретними прикладами переслідування людей християнської віри в РФ стали напади на православних в Дагестані і Чечні в лютому і травні 2018 року.

За даними Open Doors, всього в 50 країнах, що фігурують в списку, проживають 700 млн християн. 200 млн з них, за інформацією правозахисників, піддаються гонінням. У Росії, населення якої становить близько 144 млн осіб, проживають, за даними організації, трохи більше 118 млн християн.

Країною, в якій християни піддаютьс