Розпочинається подорож Святішого Отця до Південної Кореї
  • Срд, 13/08/2014 - 15:04

13 серпня 2014 р. Папа Франциск розпочне третю міжнародну апостольську подорож свого понтифікату, метою її стане Південна Корея. Папа вилетить з римського аеропорту "Fiumicino" близько 16.00 за місцевим часом.

Побажати понтифіку плідного візиту прибудуть прем'єр-міністр Італії Маттео Ренті та інші представники італійської влади. Літак з Папою на борту пролетить над 11 державами: Італією, Хорватією Словенією, Австрією, Словаччиною, Польщею, Білоруссю, Росією, Монголією, Китаєм і, нарешті, самою Південною Кореєю. Понтифік подолає 8970 км і прибуде в Сеул близько 10:30 за місцевим часом.

У перший день свого візиту Папа зустрінеться з Президентом Кореї Пак Кин Хе, представниками влади і дипломатичного корпусу. Потім Папа проведе зустріч з місцевими єпископами.

Сеул вже очікує високого гостя. Востаннє Римський Понтифік ступав на територію Південної Кореї 25 років тому. Столиця країни прикрашена прапорами, квітами і банерами з привітальними слоганами. Серед місцевих християн, яких багато на вулицях, популярні майки з портретами Франциска, а власники торгових точок продають сувеніри, зроблені спеціально до візиту Святішого Отця. Все місто немов говорить: щиро вітаємо Папу, який несе надію.

Франциск пробуде в Південній Кореї до 18 серпня. У рамках своєї подорожі він візьме участь в VI Днях азіатської молоді та очолить беатифікацію 124 корейських мучеників за віру.