Сестра Анна Вовненко: я просила благословення для народу, виснаженого війною
  • Срд, 03/08/2022 - 18:47
Серед учасників загальної аудієнції в першу середу серпня була сестра Анна зі Згромадження Сестер Святої Єлизавети, яка служить у Чорноморську біля Одеси. В коментарі для нашої редакції вона поділилася враженнями від участі в аудієнції та розповіла про служіння на півдні України.

«Папа поблагословив всю Україну, всіх сестер, які трудяться в цій країні, охопленій війною», – сказала в коментарі для Радіо Ватикану – Vatican News сестра Анна Вовненко, Згромадження Сестер Святої Єлизавети, яка в середу, 3 серпня 2022 р., брала участь у загальній аудієнції з Папою Франциском. Черниця звершує служіння у спільноті в Чорноморську Одеської області, але протягом останнього місяця перебувала в Римі разом з іншими сестрами з нагоди духовної віднови у контексті десятиріччя від складення довічних обітниць.

Благодійна кухня для потребуючих, а це бездомні, пенсіонери чи вбогі сім’ї, продовольчі набори для тих, хто має можливість готувати вдома, супровід богослужінь у парафіяльному храмі. Таким є служіння спільноти сестер на півдні України. 

«Нехай же Божа Мати здобуде щедрі Божі благодаті для них і для людей, яким вони допомагають», – побажав Папа Франциск, вітаючи сестер єлизаветанок наприкінці загальної аудієнції. Для сестри Анни зустріч з Папою стала сповненням давньої мрії та нагодою просити благословення для всього народу, виснаженого війною.