Сестри Служебниці відзначили свято Непорочного Зачаття Діви Марії
  • Пон, 22/12/2014 - 19:21

22 грудня Сестри Служебниці відзначають свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, Матері і Покровительки Згромадження. Споглядаючи таїнственну красу Діви Марії, сестри стараються наслідувати її найдосконаліший приклад посвяти і відданості Богові. 

Цього дня до Провінційного дому Сестер Служебниць у Львові прибуло багато сестер. Святкову Божественну Літургію відправив високопреподобний о. Пантелеймон Саламаха, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Василіян. Варто пригадати, що Отці Василіяни постійно супроводжують Згромадження Сестер Служебниць від самих початків його заснування і до сьогодні.

Під час Божественної Літургії відбулася урочистість Облечин у монаший одяг кандидатки Любові Іванків, яка отримала чернече ім’я с. Миколая, і складання Перших Обітів с. Юліти Заячківської. Чернечі Обіти Послуху, Чистоти і Убожества богопосвячені особи приймають добровільно. Вони ведуть до духовної свободи й очищення серця, дають силу кожній сестрі повніше вибрати чисте і вбоге життя, яке прийняв сам Христос Господь і Його Пресвята Мати.

Під час проповіді о. Пантелеймон закликав сестер словами папи Франциска «цілковито віддати себе Богові, щоб мати силу іти і пробудити сучасний світ», не боятися прийняти Світло Христа і відкривати його іншим. Також отець заохотив новооблечену новичку с. Миколаю добре використати час новіціяту, який є особливим даром у житті кожної богопосвяченої особи, коли можна багато часу проводити у стіп Євхаристійного Христа, слухати Його Слово і зберігати у серці. С. Юліті отець Протоігумен побажав надалі вчитися слухати Боже Слово, щоб стати храмом Святого Духа і зростати у чернечій посвяті.

Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків побажала с. Миколаї і с. Юліті радості та щедрості у служінні Богові та заохотила часто повертатися думками до наших попередниць, які, за словами св. ап. Павла, «успішно завершили біг та зберегли віру».

Вкінці Літургії усі сестри з вічними обітами урочисто відновили свою чернечу посвяту Богові і заспівали гімн Сестер Служебниць.

Сестри Служебниці, Львів