Сицилія: пожежа повністю знищила стародавню церкву; священники вважають, що це зумисний підпал
  • Птн, 28/07/2023 - 17:12

Швидше за все, в результаті зумисного підпалу до тла згорів 400-річний католицький храм з мощами покровителя Палермо св. Бенедикта з Сан-Фрателло. Як повідомляє італійська католицька агенція SIR, вдалося врятувати лише невелику частину реліквії.

Бенедикт Манассері був канонізований у 1807 році. Його батьки були виселені як невільники з Ефіопії на Сицилію. Після того як їх звільнили, Бенедикт вів святе життя в ордені францисканців. Помер у Палермо 4 квітня 1589 року.

Храм згорів майже дотла, а будинок францисканців, розташований поруч, був значно пошкоджений. Як інформує SIR, найбільш ймовірною причиною пожежі став зумисний підпал монастирського комплексу на Монте Ґріфоне. Таку думку висловив провінціал згромадження братів менших на Сицилії, о. Антоніно Катальфамо. Схожої думки і архиєпископ Палермо, Коррадо Лорефіче. За його словами, пожежа могла бути спричинена «людською рукою».

Вогонь майже повністю знищив мощі, що зберігались у монастирському комплексі. «Мало що залишилось від тіла св. Бенедикта Мученика і блаженного Матея з Агрігенто»,- повідомили монахи.- «Просимо про заступництво на Небі за тих, хто терпить в цей час і за тих, хто стали безпорадними жертвами такої великої катастрофи». Зараз на Сицилії поширені пожежі у лісах, в результаті чого частково паралізована інфраструктура. Як інформує pch24.pl, аеропорт Палермо був тимчасово закритий, тисячі осіб були відрізані від постачання електроенергії і питної води. Частина коментаторів вважають, що за такий великий обсяг пожеж можуть бути відповідальними зумисні палії.