“Синод Єпископів тепер завжди відбуватиметься за участю не-єпископів”, – кардинал МакЕлрой
  • Втр, 07/11/2023 - 13:12

Синодів єпископів без мирян більше не буде – переконаний кардинал Роберт МакЕлрой із Сан-Дієго, США. Американський ієрарх також у захваті від важливості, якої надано питанню жінок на Синоді про Синодальність, який нещодавно завершився у Римі.

“Я не думаю, що коли-небудь ще буде Синод єпископів, який не включатиме не-єпископів і мирян, як членів із правом голосу. Потрібно розвивати та висвітлювати теологічні та канонічні підстави такого роду зібрання, тому що ми не можемо йти назад”, –сказав кардинал.

Одним із найважливіших питань, які піднімалися на синоді, за словами американського кардинала, була роль жінки в Церкві. Про це з посиланням на americamagazine.org пише pch24.pl.

“Тімоті Редкліфф [домініканець, синодальний проповідник – ред.] вказав на факт діяльності Ісуса щодо жінок у категоріях справжнього учнівства, ангажування та керівництва у спільноті християн, що це була зміна парадигми в культурі того часу. [На Синоді] панувало широке переконання, що нам потрібна зміна парадигми в нашому підході до управління і що нам потрібно приймати жінок у житті нинішньої Церкви, особливо в процесах прийняття рішень”, – наголосив він.

У контексті таких дебатів кардинал вказав також на питання дияконату жінок, яке далі обговорюватиметься.