Сніжний Марш за Життя у Вашингтоні
  • Пон, 22/01/2024 - 18:10

Ні сніг, ні вітер, ні холоднеча не зупинили 51-й Марш за Життя в столиці США. Медіа зазначають, що участь у ньому взяли десятки тисяч людей. Учасники приїхали з усіх штатів. «Люди похилого віку, дорослі, молодь і діти. Яскравий (і сміливий) зріз американської pro-life галактики.

Така маніфестація  відбувається щороку в річницю прийняття рішення Роу проти Уейда, що легалізувало аборти в Сполучених Штатах у 1973 році», – згадує Анджела Наполетано в «Avvenire», найбільшому італійському католицькому щоденнику.

Марш – це можливість “святкувати життя” від зачаття до природної смерті, а також нагадати Конгресу про голос тих, хто вимагає рішучішої політики щодо запобігання добровільному перериванню вагітності.

Тема знову опинилася в центрі громадських і політичних дебатів, оскільки у 2022 році Верховний Суд виніс рішення, що позбавляє право на аборт його федеральної легітимності. Це продовжує впливати на поточну виборчу кампанію, результатом якої наприкінці року буде обрання нового президента США.

“Ми тут разом зі всіма жінками Америки заради їхніх дітей”, – сказала Жанна Манчіні, очільниця Маршу за Життя. “Ніхто ніколи не повинен бути позбавлений можливості народитися, жити і розвиватися”.

Під час Літургії бостонський митрополит кардинал Шон О'Меллі запитав: “Чи віримо ми, що люди мають цінність і повинні бути захищені?”. Він зазначив, що навіть після того, як рішення у справі Роу проти Уейда було скасоване, у Сполучених Штатах було вбито занадто багато дітей. “Євгенічний аспект аборта часто маскується такими банальними словами, як вибір і конфіденційність. Наївно думати, що аборт не робить затверділим наш народ. Про це говорить Папа Франциск, коли згадує про глобалізацію байдужості”, – додав кардинал.

Під час цьогорічного Маршу за Життя учасники молилися перед мощами родини Ульмів, які щонайменше до 24 березня перебуватимуть у Національному санктуарії св. Івана Павла ІІ у Вашингтоні. Наголошувалось також, що “родина Ульмів має особливе значення для руху pro-life”, а їхнє “життя є прикладом того, що значить цінувати гідність кожної людини”.

 

За матеріалами wiara.pl.