США: участь у щоденній Літургії допомогла учням покращити оцінки
  • Пон, 15/08/2022 - 16:29

Завдяки участі у щоденній Літургії, учні католицької школи в Кентукі, США, не лише зміцнили свою віру, але й покращили оцінки – вважає Кеті Нінабер, директорка початкової школи в Ковінгтоні. До участі в щоденній Літургії зобов’язані учні від 5 років; раніше обов’язкову Літургію відправляли лише в неділю. Як вважає директор, після запровадження такої зміни ця школа за результатами навчання просунулась в рейтингу єпархіальних шкіл на кілька позицій.

Рішення запровадити щоденну Літургію було прийнято в 2017 р. на прохання місцевого пароха. Він вважав, що момент роздумів і спокою перед уроками буде мати на учнів школи св. Августина добрий вплив. Учні цієї школи переважно походять з розбитих сімей чи невпорядкованих середовищ, а їхні опікуни часто є залежними від алкоголю чи наркотиків.

Школа для учнів з Ковінгтону є не лише місцем навчання, але і прихистком, втечі від щоденних проблем. «Участь в Літургії не лише заспокоює, але нагадує кожній дитині, що у цьому світі, сповненому страждань, Бог їх любить», - наголошує о. Шомейкер. Короткі проповіді, які він виголошує щодня, відповідають на найбільш нагальні потреби учнів, нагадують про любов Бога та про наслідки поганих і добрих виборів.

«Сподіваюсь, що завдяки щоденній Євхаристії наші підопічні збережуть любов до Бога і в дорослому житті і не піддадуться на какофонію сучасного американського стилю життя», - додав він.