Святіший Отець звернувся у відеопосланні до італійських кооперативів
  • Чтв, 05/05/2016 - 13:24

Папа Франциск привітав учасників національних зборів Конфедерації італійських кооперативів (Confederazione cooperative italiane) - одного з найбільших італійських об'єднань, заснованого в 1919 р на принципах соціального вчення Католицької Церкви. Форум проходить 4-5 травня в Римі.

У своєму відеозверненні Святіший Отець закликав членів організації бути «двигуном розради і розвитку найслабшою» частини суспільства і громадянського суспільства, в першу чергу через створення робочих місць. Папа вказав на важливість підтримки сімей та гармонізацію між трудової та сімейного сферами.
Серед головних викликів Святіший Отець згадав про боротьбу з «фальшивими профспілками», які не сприяють чесній економіці, а також про драму мігрантів, глобального тероризму і уповільнення світової економіки. «Глобалізаційні процеси повинні здійснюватися в ім'я розвитку, справедливості і миру», - нагадав Понтифік.

Папа Франциск закликав членів Конфедерації італійських кооперативів завжди рахується з корінням своєї організації, співпрацювати з Церквою і протягувати руку особам, що зазнають труднощів. Важливо працювати, виходячи з потреб людей, сказав Понтифік і додав, що сьогоднішньому світу потрібне братерство.

Святіший Отець закликав кооператорів шукати натхнення у вірі, оскільки вона має здатність підтримувати щирі прагнення зробити світ кращим.