Тернопільсько-Зборіська архиєпархія УГКЦ передала українським захисникам позашляховик
  • Суб, 23/03/2019 - 18:36

Цими днями з благословення та матеріальної підтримки архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) автомобіль марки Land Rover freelander було доставлено в зону ООС та передано у користування ЗСУ. Акт передачі відбувся під час духовної місії священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Володимира Топоровського та о. Михайла Живчака і семінариста Святослава Гриника, яка триває у ці дні на передовій.

Отці відвідують місця дислокації військових батальйону "Тернопіль" та інші локації в околицях Луганської області, щоб у Великий Піст, напередодні великого празника Воскресіння Господнього духовно підтримати бійців, уділити Святу Тайну Сповіді і Святого Причастя та передати захисникам України матеріальну допомогу, яку пожертвували вірні УГКЦ Тернопільщини.

«Складаємо щиру подяку від наших мужніх воїнів-героїв високопреосвященому архиєпископу і митрополиту Василію за матеріальну, духовну та фінансову підтримку для добра нашого українського війська, - пише у своєму дописі в мережі Facebook о. Володимир Топоровський. - Окремі слова подяки за продукти, ліки та різні потрібні тут речі, для духовенства та вірних нашої архиєпархії. Пам'ять про українського воїна, не тільки на великі свята, але в звичайні будні дні, для наших хлопців це вже найбільше свято».

Священик-капелан Володимир Топоровський пише: «Спільно із нашими хлопцями молилися за припинення війни. Так сильно всім хочеться миру та спокою, щоби повернутися до дому, до сім'ї та родини живими-здоровими. Кожного разу у своїх молитвах згадуємо всіх тих, що допомагають українському війську. Хлопці щиро дякують жіночкам, які робили вареники, пельмені, голубці та інші страви. Це все займає великого труду та часу, однак тут на війні, ці приготовані із великою любов'ю страви, пригадують нашим хлопцям рідний дім».