Тижневий огляд: переслідування християн (23.03 - 29.03)
  • Срд, 01/04/2015 - 00:07

23 березня повідомляється, що в місті Лахор терорист-смертник спробував проникнути на територію католицької церкви св. Йоана. Його зустріли два юнаки-охоронці, які перешкодити йому зайти всередину храму. Побачивши непохитність радикала, який вирішив будь-якою ціною вчинити теракт, один з охоронців обійняв його в момент самопідриву. На момент смерті молодому охоронцеві Аккашу Баширу виповнилося всього дев'ятнадцять років. 

Відповідно до інформації за 24 березня читаємо, що 24 березня Католицька Церква відзначає День Молитви і Посту за Сучасних Місіонерів-Мучеників. У період 1980-2014 рр. у світі вбили 1062 місіонерів. Лише за 2014 рік вбили 26 місіонерів, з них 17 священиків, 1 монаха, 6 монахинь, 1 семінариста і 1 місіонера-мирянина.  

У Індії відбуваються чергові атаки на католиків та їх церкви. Зокрема відбулась атака на катедру св. Петра і Павла у місті Джабалпур у штаті Мадья Прадеш. Того ж дня у Бомбеї невідомі особи напали на сиромалабарську церкву св. Юрія. Нападники повибивали вікна, знищили скляне покриття для фігурки святого. Церква у Індії висловила глибоке занепокоєння фактом зросту антихристиянського насильства і вкотре звернулась до влади з проханням забезпечити місця культу особливою охороною.

26 березня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що пакистанська поліція провела рейд на Йоханабад, християнський район у Лахорі, заарештувавши близько 200 осіб. Це було пов'язано з вибухами у двох християнських церквах у цьому місті, які організували таліби. Під час нападів загинули 19 осіб, а понад 70 отримали важкі поранення. У відповідь натовп тоді зупинив і лінчував двох мусульман, підозрюваних у скоєнні терактів і підкладенні вибухівки.

Вже декілька тижнів у Львові йде активна дискусія щодо встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому. Дискусія досить дивна, оскільки має місце власне у Львові – столиці Галичини, яка завдячує Шептицькому, без перебільшення, майже всім.

Згідно з інформацією за 28 березня читаємо, що китайська поліція заарештувала двох католицьких священиків «підпільної» Церкви. Шаоюн Цюань і Яньюн Цао були затримані після Літургії і відвезені в невідомому напрямку. 41-річний Цюань і 43-річний Цао служили в парафії, невизнаній державою і  не зареєстрованій у міністерстві у справах релігій. Згідно з існуючими правилами, релігійна діяльність за межами урядового контролю, є незаконною. Всі, хто має до неї стосунок, може бути заарештований за «злочинну» діяльність.

Тільки за останній рік більше мільйона нігерійців були змушені покинути рідні домівки, рятуючись від насильства бойовиків ісламістського угруповання «Боко Харам». Ці дані розповсюдила католицька благодійна організація «Карітас», яка 26-27 березня проводила в Римі зустріч, присвячену ситуації в Африці. Однією з тем зустрічі є надання допомоги біженцям і особам, що рятуються від терору «Боко Харам», в тому числі і на території країн, суміжних з Нігерією.

У пакистанському місті Лахор бойовики обстріляли поліцейських, які охороняли церкву св. Петра. У християнській громаді припускають, що за цим нападом будуть інші. Невідомі в масках, під'їхавши до церкви на мотоциклі, відкрили вогонь по офіцерах поліції. Постраждали двоє випадкових перехожих, які отримали легкі травми. У храмі в цей час знаходилося кілька віруючих. Як тільки поліцейські відкрили вогонь у відповідь, злочинці зникли.

 

 

 

 
квартиры посуточно харьков