Тижневий огляд: переслідування християн (30.11 – 06.12)
  • Пон, 07/12/2015 - 23:14

3 грудня повідомляється, що з’явилися непрямі дані про страту двох викрадених в Сирії митрополитів - Алеппського Павла Язиджі - брата Патріарха Антіохійського Іоанна (Антіохійська православна церква) і Сиро-яковитського митрополита Алеппського Юхана (Іоанна) Ібрагіма. Сирійські єрархи були захоплені в полон бойовиками 22 квітня 2013 р. Викрадення відбулося на дорозі з Антіохії в Алеппо. При цьому був убитий водій митрополитів.

У зв'язку з тим, що Норвегію заполонили біженці з Близького Сходу, місцева міграційна влада ухвалила рішення залучити в якості додаткових площ для розміщення іммігрантів приміщення Місіонерського товариства лютеранської Церкви Норвегії (НМС). Дирекція заявляє, що місця для ночівлі повинні бути «нейтральними в релігійному і ціннісному відношенні», що означає, що там не повинно бути християнських символів - хрестів і зображень Ісуса Христа.

Відповідно до інформації за 6 грудня читаємо, що християни є релігійною громадою, яка найбільше за інших у світі піддається систематичній агресії, насильству і ненависті. Незважаючи на те, що це відбувається за межами Європи, «Європейський союз не може ігнорувати» такі переслідування. Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц на конференції на тему міжрелігійного діалогу та ситуації християн у світі, яка проходила в Брюсселі.

Нещодавно в м. Сміла, що на Черкащині, вірні УГКЦ успішно розпочали зведення Спасо-Преображенської каплиці, разом з цим зіткнулися з поважними клопотами. Мешканці селища Холоднянське (неподалік м. Сміла) у своїх поштових скриньках знайшли повідомлення, які несуть у собі негативну інформацію про УГКЦ. Цими листами обливають брудом не тільки священиків та вірних УГКЦ, але і Українську Греко-Католицьку Церкву, звинувачуючи її у вбивствах людей і антиукраїнській діяльності. Це свідчить про розпалювання міжконфесійної ворожнечі в м. Сміла.