У Брунеї наклали заборону на різдвяну символіку
  • Птн, 02/01/2015 - 00:32

У столиці Брунею Бандар-Сері-Бегавані шаріатська поліція заборонила прикрашати будівлі різдвяною символікою, повідомляє 24 грудня найбільший новинний портал султанату "BruDirect".

Ресторанам та іншим громадським закладам, що вже встигли вшанувати народження Христа святковим декором, було винесено попередження. Недоречні предмети інтер'єру та екстер'єру були демонтовані в ході рейду правоохоронців, громадянам нагадали про кримінальну відповідальність за повторне порушення.

«Представники релігійної поліції в усній формі попередили менеджмент ресторану, що використання різдвяних прикрас суперечить нормам ісламу», - розповів співробітник одного із закладів у столиці султанату.

Заборона на публічну демонстрацію християнської символіки була законодавчо закріплена в новому шаріатському кримінальному кодексі Брунею, який набув чинності 1 травня 2014 року. Аналогічна стаття міститься і в цивільному кримінальному кодексі султанату, що оголосив себе шаріатською державою в минулому травні. Відповідальність за це правопорушення передбачає грошовий штраф у розмірі до 15 тисяч доларів США і тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

Раніше, в грудні 2014 року, влада КНДР угледіла елементи психологічної війни в намірі Південної Кореї розмістити різдвяну ялинку на прикордонній території. Північнокорейці пообіцяли використовувати артилерію, щоб розбомбити дерево.

 

 

 
на правах реклами:
виготовлення гранітних пам'ятників. доступн ціни, широкий вибір, доставка по Україні. купить гранитные памятники в Киеве