У Брюсселі розтрощили шопку на центральному майдані
  • Срд, 10/12/2014 - 21:55

На майдані Гран-Плас у Брюсселі знищено Різдвяну шопку. "Активістки" викрали фігуру дитятка Ісуса з ясел та побили палицями і перекинули статуї Марії та Йосифа.

Дві «активістки», що стоять за цим огидним вчинком, пояснюють свої дії протестом проти уряду. Йдеться про "репресивну і лицемірну політику" бельгійської влади.

Відповідальність за напад взяла на себе група "Anonyme Kollektiv", яка, ймовірно, пов'язана з Femen. Жінки, однак, не були напівголі, як це зазвичай буває на акціях Femen, але одягнені в поліцейську форму. Несправжні поліцейські вдаряли фігури Марії та Йосифа «поліцейськими» палицями, а фігуру Ісуса викрали з ясел. Вони протестували проти політики уряду щодо бідних. На Різдвяній шопці вони розвішали транспарант з вульгарним написом "Nique les Pauvres" на адресу бідних.

Жінки були затримані поліцією, але їх відпустили, коли вони пояснили свої дії. "Ми здійснили вигнання Ісуса і його бідної родини, що перебували тут незаконно і нахабно зайняли наш Гран-Плас", – сказала жінка.

Через ці "іронічні жести ми хотіли продемонструвати свою підтримку нових заходів влади щодо бідних", – додали затримані.