У Єгипті будується церква на честь коптів, закатованих ісламістами в Лівії
  • Суб, 17/10/2015 - 03:04

Будівництво церкви на честь Лівійських мучеників - 21 копта, вбитих джихадистами в Лівії в лютому цього року, почалося в єгипетському селищі Саламут.

Вартість будівництва оцінюється в 1,3 млн. доларів, і половина цієї суми вже зібрана. Єгипетські християни вітають рішення президента країни Абдель Фаттаха Ас-Сісі побудувати цей храм в Саламуте - селищі, звідки були родом більшість мучеників.

Представник копто-католицької Церкви священик Рафік Грейшен назвав рішення президента Ас-Сісі «важливим і таким, що вселяє надії». Це «позитивний сигнал» для єгипетських християн. Священик висловив упевненість в тому, що нинішня влада покінчить з дискримінацією християн. «Сьогодні мусульмани ставляться до нас набагато краще, ніж раніше, тому що сам уряд подає добрий приклад», - свідчить о. Грейшен.

Президент Ас-Сісі також закликав християн більш активно брати участь у політичному житті, брати участь у виборах, висувати свої власні кандидатури в виборні органи влади, зміцнювати свою присутність в національному парламенті.