У Крехівському монастирі відбулась Молитовна зустріч для хлопців
  • Втр, 25/07/2017 - 14:21

Кожна молода особа є чимось подібна до прекрасного метелика – монарха, який заворожує своєю красою. Проте, спочатку цей метелик майже два тижні є гусеницею, яка через метаморфоз стає чудовим метеликом. Метаморфоз — буквально означає «зміна форми», тобто, повністю зміна вигляду з гусениці на метелика. Але є важливий момент, коли після певного моменту зрілості гусінь відважується заплестись в кокон і через певні зусилля з кокона появляється метелик монарх. Так і молода особа, що хоче осягнути духовної зрілості й зростання має віднайти час на призадуму, щоб розпізнати у своєму серці поклик Творця. Важливим моментом є розпізнати своє покликання і слідувати за ним, щоб осягнути власне щастя і спасіння.

Таку нагоду мали хлопці на молитовній зустрічі у Крехівській обителі, де мали можливість глибокої призадуми над Божим покликанням. Молоді юнаки мали можливість поспілкуватись між собою і монашою спільнотою Василіян за працею і спільною молитвою та прослухати реколекційні науки від ієромонахів Василіянського Чину: о. Андрея Павлишина, о. Анастасія Кабаля, о. Йосафата Коваля та бр. Степана Дуди, що стосувались розпізнання житейського покликання та стану до якого закликає добрий Господь (подружнього, монашого і священства).

В молитовній зустрічі взяло участь 18 молодих людей, з яких один хлопчина задумався про священство, п’ятеро про монаше покликання, а решта про відповідальне християнське життя в подружжі. Нехай милостивий Господь допоможе їм пройти свій шлях метаморфозу, де молоді люди подолають дорогу з профану в духовне життя зрілості.

Найщирішу подяку складаємо за можливість здійснення молитовної зустрічі отцю Ігумену Крехівського монастиря та отцю Протоігумену.