У Львові відбулася зустріч Батьківської Християнської Асоціації з Міністром Освіти і Науки
  • Суб, 11/10/2014 - 11:45

8 жовтня 2014 року у приміщенні школи святої Софії, що у Львові, Батьківська Християнська Асоціація «Алетея» провела зустріч з Міністром Освіти і Науки Сергієм Квітом. Про це повідомили у Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання.

Новостворена Громадська Організація «Батьківська Християнська Асоціація «Алетея» створена у співпраці Комісії освіти і виховання УГКЦ та свідомих батьків, що сповідують християнські цінності.

Представники Асоціації донесли Міністру виклики шкільного сьогодення, запропонували провести конструктивні зміни в дошкільній, початковій та середній освіті, а саме: усунути монополії державної освіти в Україні через надання права громадським та релігійним організаціям засновувати навчально-виховні заклади; забезпечити фінансування недержавних закладів, підтримуючи ініціативу «Гроші за дитиною»; надати конкретні пункти змін в дошкільній, початковій та середній освіті і готовність членів Асоціації приймати безпосередню участь у діяльності робочих груп по реформуванню освіти в Україні.

Під час зустрічі з Міністром вдалося погодити конкретні кроки в налагодженні контактів та співпраці для реалізації обговорених напрямків. Донести свою позицію у потребі змін в освіті мали можливість і дирекція школи святої Софії, перед якою постають нові цілі і завдання. Школа запропонувала переформатувати цілі українських шкіл, і вкласти гуманні цінності підходу до навчання.