У Римі відбувся благодійний концерт «Прощання з колядою 2015»
  • Пон, 09/02/2015 - 09:57

У неділю, 8 лютого 2015 року, стараннями української парафії свв. Сергія і Вакха, в Римі відбувся музично-поетичний концерт, приурочений завершенню різдвяних свят.

Вже стало доброю традицією в українській парафії свв. Сергія і Вакха організовувати вкінці різдвяного періоду концерт колядок та різдвяних пісень.

Цього року виступали парафіяльний хор храму свв. Сергія і Вакха, хор італійської парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці з міста Кампо ді Карне, що біля Рима, грузинський православний хор церкви св. Апостола Андрія в Римі, зведений хор семінаристів та священиків української папської колегії Покрови Пресвятої Богородиці та папської колегії «Руссікум».

Під час концертної програми прозвучали традиційні українські колядки та національні різдвяні піснеспіви. Приємною несподіванкою стало виконання італійським хором колядки «Добрий вечір тобі» українською мовою та різдвяні побажання миру для України, що линули від усіх, без виключення, творчих колективів.

Після завершення мистецької програми настоятель храму свв. Сергія і Вакха, ієрей Іван Кулик, подякував усім учасникам за участь у цьогорічному концерті та побажав щедрих Божих ласк і творчих успіхів.

Варто зазначити, що специфікою цьогорічного концерту став його благодійний характер: під час дійства були зібрані добровільні пожертви (1200,00 євро та 220,00 гривні), які будуть спрямовані на допомогу захисникам України.