У Сирії люди приходять до Христа, незважаючи на ІДІЛ і війну
  • Суб, 05/03/2016 - 11:56

Пастор з Сирії заявив в інтерв'ю Christian Today, що Церква в країні жива і «активна більше, ніж будь-коли раніше», незважаючи на громадянську війну і ІДІЛ, що посилює контроль над країною, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Едвард Авабдех, пастор церкви «Альянс» в Дамаску, зазначив, що «Господь дійсно торкається до сердець в цей час кризи. Люди вчаться приходити до Нього в смиренні, і ми дякуємо Богові».

За оцінками експертів з початку громадянської війни в 2011 році 11 мільйонів сирійців були змушені покинути свої будинки і втікати - хто в інші регіони країни, хто в інші країни. Офіційна статистика говорить про 320 тисяч загиблих з початку конфлікту. Сили, вірні президенту Башару Асаду борються проти сил опозиції, бойовики ІДІЛ воюють і проти військ Асада, і проти опозиції. У країні понад 13,5 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги.

Але серед усіх жахів війни люди приходять до віри. Про це розповів пастор Едвард Авабдех під час свого недавнього візиту до Великобританії. Він пишається своєю церквою в Дамаску і не має наміру залишати Сирію, хоча з країни втекли вже більше 700 тисяч християн. До війни християни становили близько 10% населення країни.

Пастор Авабдех підкреслив, що служити в Сирії, особливо в такий час - це великий привілей. Він і його дружина Рана «живуть в своєму покликанні» і не вважають це особливою жертвою. «Це те, що потрібно робити. Ми живемо в час потреби, це час, щоб залишитися, а не час втікати. Ми потрібні нашим людям, і їм потрібна Церква», - додав він.

Пастор зазначив, що це час, коли Церква повинна стати більш активною і вийти до людей. Він сам займається понад 20 церквами по всій Сирії. Буквально пару тижнів тому церква «Альянс» відкрила ще одну невелику церкву недалеко від Хомса - стратегічного міста в західній частині Сирії, перетвореного нині в руїни. І серед цих руїн люди зустрічаються з Богом, з Його любов'ю.

Пастор Авабдех зазначив, що в охопленому війною Дамаску, столиці Сирії, «церква дуже активна». Недільні служіння відвідують близько 300 осіб. І кожен день команда волонтерів відвідує людей по домівках. Подібним чином люди служать не тільки в столиці, а й по всій країні.

«Велика частина (Церкви в Сирії) сильна і більш активна, ніж будь-коли раніше ..., - підкреслив пастор Едвард Авабдех. - У мене є зцілюючі ліки Євангелія, яке може досягати серця людей і приносити справжні зміни ... Я дуже вдячний Господу за Його милість».

В майбутнє пастор дивиться досить оптимістично і очікує, що країна буде відновлена, а Церква буде частиною цього відновлення. «Церква відіграє ключову роль ..., щоб об'єднати людей і посіяти насіння прощення, любові, прийняття і примирення. Ми бачимо в цьому серйозне майбутнє завдання для Церкви», - підкреслив пастор церкви з Дамаска Едвард Авабдех в своєму інтерв'ю для Christian Today.