Урочистість Всіх Святих у Львові
  • Пон, 02/11/2015 - 12:52

1 листопада 2015 р., в Урочистість Всіх Святих, Архієпископ Мечислав Мокшицький у співслужінні зі священиками Львова і околиць очолив Святу Месу на польському військовому меморіалі, що на Личаківському цвинтарі. Перед початком Євхаристії Митрополит привітав численно прибулих вірних, серед них Генерального консула Польщі у Львові Ярослава Дрозда та його наступника Вєслава Мазура і  паломників з Польщі.

У своїй проповіді Архієпископ Мечислав Мокшицький закликав усіх присутніх прямувати до святості та до молитви за померлих. «У багатьох могилах на цьому цвинтарі поховані жертви воєн – зазначив Його Ексцеленція. – Ми вдячні їм за їхнє яскраве свідчення любові до Вітчизни, за героїзм, за жертву свого життя. Вже є також чимало могил з теперішньої війни, де воїни віддали своє життя на сході України. Схілімося й над цими могилами, бо може поховані там найбільше потребують цієї молитви, бо ж їм настигла раптова і несподівана смерть. Нехай і вони відчують нашу пам’ять, а наша молитва, людей віруючих, буде проханням про їхнє помилування і відчинення для них небесної брами».

Подячне слово виголосив Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд.

У спільній молитві поляків і українців біля могили Невідомого солдата на Польському військовому меморіалі та біля монументу на меморіалі воїнів УГА разом із Архієпископом Мечиславом Мокшицьким і римо-католицьким духовенством молилися два священики УГКЦ. Представники місцевої влади, польські дипломати і посланці польської та української громадськості поклали вінки й квіти.

Потім Архієпископ Мечислав Мокшицький  очолив молитовну процесію по Личаківському цвинтарі.

Заходами Генерального консульства Польщі у Львові та жертводавців з Польщі привзено понад 30 тис. лампадок, які безплатно роздавали всіх бажаючим, аби світло пам’яті засяяло на всіх могилах Личаківського цвинтаря.