В Андалузії осквернено католицьку церкву
  • Чтв, 05/11/2015 - 19:13

Ісламісти скоїли напад на церкву на півдні Іспанії, осквернили і написали на її стіні фарбою слово «Аллах».

Нападу піддалася в понеділок вранці католицька церква в честь Карменської ікони Пресвятої Богородиці в містечку Рінкон-де-ла-Вікторія поблизу міста Малага (автономне співтовариство Андалузія). За повідомленням агентства ЕФЕ, вандали розбили скло, пошкодили дерев'яну статую Діви Марії, осквернили вівтар і залишили на стінах графіті арабською мовою.

Першим про подію дізнався місцевий парафіяльний священик отець Агустін Карраско. Зараз інцидент розслідує іспанська Цивільна гвардія.

Католицька єпархія Малаги висловила глибоке засмучення у зв'язку з нападом на храм і зазначила, що даний випадок є «лише ізольованим інцидентом» і не має стосунку  до вірувань мусульман.

«Єпархія твердо має намір продовжувати діалог з іншими релігійними громадами і сподівається, що подібні дії, засновані на насильстві, не завадять нашому мирному співіснуванню і не вплинуть негативно на наші братні відносини, засновані на взаємній повазі», - йдеться в заяві єпархії.

Це вже другий випадок нападу ісламістів на християнські святині в місті Рінкон-де-ла-Вікторія за цю осінь: наприкінці вересня тут був заарештований 27-річний марокканець за спробу знищити статую Пресвятої Богородиці.

Зловмисник кілька разів ударив бруківкою по скляних дверях, що захищали статую, намагаючись її розбити, але у нього це не вийшло. Коли ж його вела поліція, марокканець викрикнув по-арабськи: «Аллах акбар!» («Алах великий»).

В останні роки відзначається масова імміграція мусульман, особливо з Марокко, в Андалузію - найпівденніший регіон Іспанії.

У 2012 році американський Інститут Гейтстоуна повідомляв про заклики ісламістів регіону до «Андалузької весни» заради повернення «окупованої» Іспанії в іслам.

Нагадаємо, що Андалузія (арабською: «Аль-Андалус») була останнім бастіоном ісламу в західній Європі, поки в 1492 році році її не завоювало християнське королівство Кастилія.