В Нігерії вбили пастора за проповідь Євангелія
  • Чтв, 14/04/2016 - 18:08

У Нігерії четверо чоловіків зізналися, що вбили пастора за проповідь Євангелія.

Банда «взяла на себе відповідальність за викрадення пастора Чукву Екер з громади Охіга і його вбивство з тієї простої причини, що Божий чоловік заважав їм своєю проповіддю про покаяння і також закликом до них залишити їх мерзенну діяльність і прийняти Бога», повідомляють «Нігерійські новини».

В останні роки переслідування християн по всьому світу досягли рекордно високої позначки, 2015 рік позначився як «найжорстокіший», коли рівень насильства досяг ступеня «етнічної чистки», передає CNN.

«У кількох районах Північної Нігерії християни практично зникли або їх кількість значно зменшилася, а в інших областях церковні громади виросли за рахунок припливу християн, що рятуються від насильства», повідомляється в доповіді Open Doors.

«Заголовки ЗМІ фокусуються на Близькому Сході, але в 2015 році найбільше вбивств християн за віру зафіксовано на півночі Нігерії, повідомляє «Гардіан».

Велика частина провини лежить на радикальному угрупуванні «Боко Харам». «Ця доповідь показує, що масштаби і наслідки безперервного насильства проти церков на півночі Нігерії набагато серйозніші, ніж припускалося раніше», - повідомляє партнер організації Open Doors в Західній Африці.